Termeni si Conditii
 1. Definitii si Termeni
  Stropi de culoare – Site-ul www.stropiculoare.ro este un magazin online deținut și administrat de: Stef Maria Otilia PFA Sediu social: Subpiatra, nr 31, comuna Tetchea , Bihor. Dată înființare: 04.04.2019 CIF: 40916547 Nr. ROONRC F5/596/2019.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe site, care prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii
Vanzator – Stef Maria Otilia Persoana Fizica Autorizata

Cumparator – persoana care efectueaza o comanda pe site, telefonic sau prin retelele de socializare si care necesita crearea si utilizarea unui cont in site.
Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de email si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre comparator si istoricul acestuia in site (comenzi, facturi proforme, adrese de livrare, etc)
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona produse
Produse si servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator cumparatorului ca urmare a comenzii
Continut– Toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic. Continut oricarui email trimis cumparatorului de catre vanzator prin mijloace electronice sau orice alt mod de comunicare disponibil, fie direct, fie prin reprezentant. Date referitoare la vanzator, detalii de contact sau de identificare juridica


2. Contract 

 • Prin inregistrarea unei comenzi de site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic/email) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 •  Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si reprezinta acceptarea automata a comenzii.
 • Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor si serviciilor din comanda. In cazul modificarii cantitatii de produse din comanda, va anunta cumparatorul la adresa de email sau la numarul de telefon puse la dispozitie si va returna suma achitata in avans daca este cazul.
 • Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice/sms/telefonic notificarii de expediere a comenzii.
 • Informatiile prezentate in site, precum preturi, stocuri, sunt considerate oferte. Prin plasarea unei comenzi, cumparatorul accepta oferta.
 • Notele de transport (awb-uri sau avize de expeditie) sunt documente care insotesc coletele livrate prin curier rapid sau curier propriu. Ele nu reprezinta documente fiscale si nu tin loc de factura fiscala.

3. Vanzari online

 • Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea contact din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru acestea.
 • Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui cumparator.
 • In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Stropi de culoare isi rezerva dreptul de a cere cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.
 • Toate tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON).
 • Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, descrieri de produs, specificatii, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
   

  4. Copyright
 • Întregul conținut al site-ului (numele, însemnele grafice, texte, scripturi, programe, poze și alte date) este proprietatea STEF MARIA OTILIA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ și protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat sau folosit fără acordul scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este interzisă. Prin intermediul Stropi de culoare utilizatorul are acces la informații privind produsele oferite de către STEF MARIA OTILIA PFA.
 • Cumparatorul poate copia, tranfera sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Termenilor si Conditiilor.
 • Este interzisă orice utilizare a conținutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

  5. Comanda
 • Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una din modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie.
 • Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzi.
 • Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc agreat in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.
 • Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: Datele furnizate de catre cumparator pe site sunt incomplete sau incorecte;
 • In cazul in care cumparatorul solicita anularea comenzii vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa receptionarea retur a produselor de catre vanzator.
 • In cazul in care un produs comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea in termen de maxim 7  zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia anulare a comenzii.
 • Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 • Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 • Eventualele litigii aparute intre Stropi de culoare si cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila.
 • Sunt exceptate de la dreptul de anulare a comenzii produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate.
 • Mai multe despre dreptul de retragere pot fi citite accesand link-ul Politica de retur, care este parte integranta a acestor termeni si conditii.
   

6. Confidentialitatea

 • Informatiile de orice natura furnizare de catre comparator vanzatorului vor ramane in proprietatea vanzatorului.
 • Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.
 • Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii.


7. Avans

 • Un avans poate fi perceput in cazul in care  produsele comandate sunt personalizate.
 • Plata catre Stropi de culoare se va face prin transfer bancar, pe baza unei facturi proforme transmise de catre un operator al Site-ului sau pe baza facturii proforme receptionate in urma unei comenzi plasate in site
 • Cuantumul avansului in situatia prevazuta mai sus va fi 50% din valoarea totala a comenzii, ce nu va include costul transportului.
 • Factura proforma nu reprezinta o obligativitate a site-ului pentru disponibilitatea produsului, nu reprezinta o confirmare a comenzii sau acceptarea contractului la distanta. Ea are rol orientativ si nu are valoare fiscala.
 • Imediat dupa efectuarea transferului, se va emite o factura fiscala de avans care va va fi transmisa de catre un operator al Stropi de culoare prin email.
 • Termenul de livrare pentru bunurile comandate prin achitarea unui avans difera in functie de disponibilitatea stocului de materiale si de complexitatea modelului produselor alese. Un termen de livrare aproximativ va poate fi oferit pe baza cererii de oferta de catre un reprezentant al site-ului..
 • Pentru intarzieri de livrare mai mari de 10 zile, cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, fara penalizari si fara a-i fi imputate despagubiri. Rambursarea avansului se va face in maximum 10 zile de la notificarea retragerii in contul din care a fost facut transferul initial.
 • Produsele achitate cu avans ce vor fi realizate dupa specificatiile clientului (respectiv produsele personalizate) se considera ca intra sub incidenta Art 16, punctul d din OUG 34/2014 cu modificarile legii nr 157 din 22 iunie 2015: furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar si sunt considerate produse la care nu se poate invoca dreptul de retur.

8. Facturarea si plata

 • Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.stropiculoare.ro nu includ TVA conform legislatiei in vigoare, fiind PFA neplatitoare de TVA.
 • Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in confirmarea comenzii, fie in email-ul transmis de catre un operator, fie telefonic de catre un reprezentat al vanzatorului. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentruprodusele livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 • Vanzatorul nu este responsabil pentru informatiile gresite de facturare transmise de cumparator.
 • Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine produse  vandute de Stropi de culoare in format fizic atasata coletului cu produsele comandate, sau electronic prin posta electronica, la adresa de email mentionata de cumparator in contul sau.
 • Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.
 • Prin transmiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin transmiterea acestora prin intermediul postei electronice, la adresa de email mentionata in contul sau.
 • In cazul in care aceste informatii nu va sunt transmise mai mult de 48 de ore prin email, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de email-ul nostru.

  9. Livrarea
 • Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat catre cumparator, prin curieri.
 • Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare – note de transport (awb/aviz de expeditie).
 • Vanzatorul va efectua livrarea atat pe teritoriul Romaniei precum si in tarile europene.
 • Proprietatea asupra produselor va fi tranferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului. Conform Art. 20 din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015, Riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.
 • Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezulat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
 • Prin crearea si utilizarea contului, cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.
 • Prin crearea contului si utilizarea continutului si plasarea comenzilor, cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizatii continutului si/sau la data plasarii comenzii.
 • Ulterior crearii contului, utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.
 • Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre Stropi de culoare.Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-lui se confirma prin bifarea checkbox-ului corespunzator din site si prin trimiterea comenzii.


10. Prelucrarea datelor cu caracter personal

 • Stropi de culoare  certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare..
 • Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Stropi de culoare are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
 • Scopul colectarii datelor este: informarea cumparatorilor privind situatia contului lor, informarea cumparatorilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea  produselor oferite, activitatii comerciale, de promovare a produselor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul  cumparatorului.
 • Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.